Blogi

Ahju vs soojuspumba erinevused

september 19, 2019

Ahi vs soojuspump?

AHI vs SOOJUSPUMP lahing jätkub ja räägime sellest natukene pikemalt – millega tuleb arvestada, kuidas teha ikkagi see ‘’õige’’ valik.

^

RATSIONAALNE MÕTLEMINE

Kas Sul on ühekordne maja? Kas Sul on ühetoaline korter? Äkki hoopis kahekordne ridaelamuboks?
See on põhiküsimus enne kütteallika ostmist, sest kui paigaldada oma kahekordsesse majja soojuspump, siis ei ole mõtet oodata troopilist kuumust oma vannituppa, elutuppa, kööki ja veel kolme tuppa. Soojuspumba ja ahju vahele ei saa tõmmata paralleeli. Isegi, kui nad mõlemad liigituvad kütteseadmete alla. Tuleb ratsionaalselt mõelda oma majapidamise suuruse peale ning vastavalt sellele valida kütteseade, mis Sinu majapidamise reaalselt ka soojaks kütab.

^

SOOJUSPUMP EI OLE AHI JA AHI EI OLE SOOJUSPUMP

Enne otsustamist tuleb kindlaks teha, mida Sa soovid. Kuidas kõlab külmal talvepäeval juua teed sooja kamina ees, samal ajal raamatut lugedes, nahk meeldivalt soe, sest ahjusoojus on oma töö teinud? Või siis huvitud lihtsalt sellest, et tuba oleks ‘’Seitsmeste uudiste’’ ajaks soe? No vot, siinkohal on jällegi oluline teada, MIDA SA TAHAD!

^

MIS ON SU PLAAN B?

Oletame, et Sa oled töölt just koju jõudnud. Avad koduukse ja tunned, kuidas soojuspump on Su kahetoalise korteri enam-vähem soojaks kütnud. Kui ‘’enam-vähem soe korter’’, siis mõtted liiguvad vaid ühes suunas – kuum kohv! Jõuad kööki ja vajutad oma kohvimasinast 250ml kohvi ning lähed sellega televiisori ette ning tunned, kuidas pikk tööpäev on lõpuks läbi saanud! JESS! Minu aeg! Agaa, just sellel hetkel juhtub see, mida üks soojuspumba omanik kõige rohkem kardab. ELEKTER LÄHEB ÄRA! Ja juhuslikult on talv ning Sa ei ole ainus, kes ootab remondimeest.. Mis on Su plaan B?

^

maailmasõbralikkus

Tänapäeval pakub palju kõneainet maailma päästmine: kuidas olla veelgi loodussõbralikum, kuidas jätta endast võimalikult väike ökoloogiline jalajälg. Kui panna kõrvuti seisma soojuspumba elektrienergia ja ahju soojusenergia, siis kumb võiks olla taastuv?
Kui hakata enne kütteallika ostmist maailmaparandamise peale mõtlema, siis Sinu mõtted peaksid liikuma ahikütte suunas. Miks?
Puidu põletamine on roheline taastuv energia, mis on ka kõige loodussõbralikum. Seega, kuidas tundub? Tahaksid maailmapäästja olla? Alusta õigest kütteallikast!

Võtame asja kokku

  • Tee kindlaks, mitme toaline ja korruseline Su kodu on!
  • Soovid silmale ilu ja tuppa soojust või lihtsalt sooja tuba?
  • Mõtle välja plaan B,C ja D. Juhuks, kui elekter peaks keset uudiseid ära minema! Lõke toas ei ole kindlasti hea mõte! Lõke ahjus? Juba parem!
  • Tahaksid ühe otsusega muuta tervet maailma? Võimalik, täitsa võimalik ja meie aitame Sind selles osas! Maailmaparandamist saab alustada siit!

Sulle võivad veel meeldida…

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju? 1. Kas ahjust saab põhiküte või abiküte? Selle järgi saab hakata hiljem valima mudelit....