Blogi

oktoober 15, 2020

Miks soetada moodulahi?

Moodulahi on järjest enam populaarsust koguma hakanud. Kuid miks soetada moodulahi? Teadagi miks – sest enam ei piisa vaid kamina ilust, vaid tahetakse praktilisust, millest oleks kasu ka kodu kütmisel. Järgnevalt oleme välja toonud põhjuseid, miks peaksid oma koju soetama lisaks ka moodulahju või vahetama olemasoleva kamina välja.

^

KÕRGE SOOJASALVESTUSVÕIME

Kõige olulisem punkt moodulahju soetamisel on fakt, et ahi ei jäta Sind kunagi külmetava nina ja varvastega. Vaid 1 küttekorraga on võimalik tuba soojas ja meel rõõmus hoida lausa 24 tundi! Siinkohal rõhutame, et 1 küttekord on keskmiselt 5-10 halgu.

^

KESKKONNASÕBRALIK

Moodulahi on keskkonnasõbralik ja me töötame selle kallal igapäevaselt, et oma küttekollet veelgi puhtamaks saada. Tänaseks on meil tootevalikus olemas Eesti Keskkonnauuringute Keskuse ahjulaboris katsetatud Eesti esimene pilukoldega moodulahi, mille oleme nimetanud ECO-koldeks. Ja ei, see nimi, ECO, ei ole mingi turundustrikk, vaid tegelikult annab kõige paremini edasi antud ahju “iseloomu” – ta ongi kõige ökošmökom ahi, mis meil kunagi tootevalikus on olnud. Miks? Siit videost näed! 

Ahi on valminud koostöös:

  • “Ecokolle” välja töötatud OÜ Tuli ja Suits poolt;
  • katsetatud Eesti Maaülikooli katlalabori teadlastega;
  • katsetatud Eesti Keskkonnauuringute Keskuses ahjulaboris. 

^

ABIKS TOIDU VALMISTAMISEL

Moodulahi ei ole ammu enam lihtsalt küttekolle, vaid seda saab suurepäraselt ära kasutada ka söögi valmistamisel. Ahjuroad, kartulid, pirukad – loetelu on pikk. Söögi valmistamiseks tuleb kütta 1 kord ning kui söed hõõguvad, on ahi küpsetamiseks valmis. Aseta sütele malmist või savist anum ning olenevalt retseptist valmivad toidud 30 kuni 60 minutiga. Imehea ahjukartulite retsept on aga leitav siit.

^

KOKKUHOID KÜTTEARVELT

Moodulahjuga on võimalik säästa küttearvetelt. Kui majja on juba sisenenud varasügisene niiskus ja jahedus, ei ole vaja veel majas rakendada põhikütteallikat (maaküte, gaasiküte, tsentraalküte, pelletkatel, õhksoojuspump vms), vaid õdusust, hubasust ja meeldivat sooja kliimat saab luua ka moodulahjuga. Nii tekibki kokkuhoid, sest elektrit ja gaasi ei kulu, aga tuba on soe.

^

SUUREPÄRANE KODUSISUSTUSELEMENT

Kes meie sotsiaalmeediakanaleid on jälginud, on näinud, kui palju on erinevate disainidega ahjusid, mis on küttevälisel perioodil ka suurepärased kodusisustuselemendid. Jah, ahju ainult sisustuselemendina osta ei ole mõtet. Samas ostetakse vitriinkapi taha ka kullast lusikaid, seega ehk ikka on mõtet? Eks lõpuks otsustab igaüks ise.

Sulle võivad veel meeldida…

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju? 1. Kas ahjust saab põhiküte või abiküte? Selle järgi saab hakata hiljem valima mudelit....