Ahju sissekütmisest (ka suvel)
Kui sinu ahi valmib suvel, siis soovitame sissekütmise jätta sügisesse (kui päevane temperatuur üle 20 kraadi ei küündi). Suvel kuuma ilmaga ei pruugi korsten koheselt tõmbama hakata ning suits hakkab tuppa tulema. See võib ka viimistluse rikkuda. Senikaua piisab, kui siiber ja õhuluugid lahti teha.
Enne seda, kui kütteseade igapäevaselt kasutusele võtta, tuleb kuivatusprotsess ikkagi läbi teha.
Esimesed 2 nädalat tuleb ahju sisse kütta väikeste ja peenete pilbastega (kuni 1kg küttekogust). Ahju tervise mõttes võiks 2 korda päevas kütta. Hommikul ja õhtul või hommikul ja lõunal, kuid minimaalselt 6 tundi võiks vahe olla.
Ahju sissekütmisest räägivad kindlasti Sulle ka ahjumeistrid, kes teevad esimese proovikütmise ning vastavad kõikidele küsimusele.
Loe ka meie teisi blogipostitusi ja saa moodulahjude kohta rohkem teada!