Blogi

juuni 8, 2022

Aga milline moodulahi mulle sobiks?

Kuna moodulahjude valik on meil lai, siis tihtipeale saame küsimusi, et milline ahi siis mulle kõige paremini sobiks ja kas me aitame ise ahju valida.

Muidugi aitame ja heameelega soovitame, aga saame ehk seda ka Sinu jaoks veidi lihtsustada, seega oleme igat ahju veidi iseloomustanud, et leiaksid endale sobiva. 

ECO ahi – Sa elad suuremas majas, 80-.. ruutmeetrit, mille põrand kannataks meie kõige priskemat ja ökomat ahju, mis kaalub 2700 kg. Oled pigem ökotoodete eelistaja ja keskkonnahoid läheb sulle väga hinge. Disaini poolest meeldivad sulle ahjud, mis on sirgete nurkadega. Oled julge maitsega ning pigem annavad ECO ahju luukide asukohad just ahju väljanägemisele särtsu juurde. ECO ahjuga võid majas terve talve üle elada, kui elektri või gaasiga midagi juhtub.

Mats – Elad samuti suuremas majas või korteris kuid sooviksid elektriarvetelt säästa ja suurendada meelelahu, et igas olukorras püsiks maja soe ja säiliks sooja söögi tegemise võimalus (kui söed hööguvad, siis toit ahjukindlasse keraamilisse potti ja sõna otseses mõttes ahju). 

Mats küpsetusahjuga – Tundub, et siia võime kopeerida jutu Matsi realt, sest sul on suurem maja ja soovid säästa küttearvetelt. Lisaks on peres ka kokandushuvilisi, kes sooviks toitu teha elava tulega, eraldi küpsetusahjus, sest koldes söe peal toidu valmistamine ei ole päris nende teema.

Mann – Sul on keskmine või väiksem maja/korter. Disaini poolest meeldivad sulle ahjud, millel on eesküljel lõigatud nurgad.

Anneli – Anneli on põhimõtteliselt Manni emps – mõõtudelt veidi suurem, et anda veel rohkem soojust oma perekonnale. Sarnaselt Mannile on ka Annelil eesküljel lõigatud nurgad (küll veidi laiemad).

Tanel – Kui juba sugulussidemetest juttu tuli, siis Tanel on omakorda Anneli vend. Täpselt sama pikk ja lai, aga kandiline nagu Dolph Lundgren.

Juku – Sul on korter, väiksem maja või maakodu, kus on põhikütteks näiteks maaküte, aga soovid sinna kõrvale ka plaan B lahendust – sest noh, Eesti kliimaga kunagi ei tea. Disaini poolest eelistad kõige klassikalisemat ahju, millel oleks sirged nurgad ja näeks lihtsalt armas välja.

Baruto – Nagu nimigi ütleb, on tegemist ühe tõsiselt suure härrasmehega. Sobib sinu kaaslaseks majja, kus põrandapind jääb 80 ruutmeetri kanti, kuid kuuris mitu riita 30cm pikkusega halupuid juba tarvitamist ootamas on.

Karl – Karli jaoks võiks sul kindlasti jällegi suurem maja olla, sest ta on üpris pirakas poiss. Karl on ideaalne variant, kui sa pigem eelistad simsiga ahjusid.

Johannes – Jällegi sugulane. Sel korral Karlile ja sel korral onu. Samas kaalu- ja mõõdukategoorias, kuid igast nurgast kandiline.

Paula – Kui perenaine otsustab Karli kasuks, kuid peremehele sümpatiseerib pigem Johannes, leiame lahenduse, mis meeldib mõlemale. Ahi Paula – poolenisti Johannes ning poolenisti Karl.

Nonii, oled jõudnud lõppu – kuidas tundus? Kas tuleb Anneli? Või hoopis Baruto?

Sulle võivad veel meeldida…

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju? 1. Kas ahjust saab põhiküte või abiküte? Selle järgi saab hakata hiljem valima mudelit....