Blogi

Mats küpsetusahjuga

detsember 20, 2021

Krohvitud või plaaditud ahi – kumb valida? (2 min lugemist)

Maitsed on erinevad ja nende üle ei vaielda – nõus! Kuid siinkohal tahaksime natukene teid valgustada, millest tuleks lähtuda, kui olete jõudnud ahju viimistluse valimiseni. 

Krohvitud ahi – Kõige klassikalisem, lihtsam ja tulevikuks rohkem mänguruumi jättev viimistlus. Krohvitud ahi oleks meie poolt kindlasti esimene soovitus, sest pind on krobeline ja ahi annab soojust välja kõige paremini, sest pinda on rohkem. Samuti kannatab ka krohvitud ahi ülekütmist, sest krohviga ei juhtu midagi, aga plaat võib peal puruks minna. Ahi saab valmis 5-8 tunniga (oleneb aastaajast) ning kui tulevikus on soov viimistlus ümber teha, siis on see väga lihtne. 

Plaaditud ahi – Kahtlemata näevad plaaditud ahjud väga uhked välja, kuid siinkohal tuleb oma maitses kindel olla, sest meile meeldib öelda, et klient on plaaditud ahjuga laulatatud 🙂 Plaaditud ahju viimistlust ümber teha on väga ajamahukas ja raske, samuti ka väga tolmune töö. 

PS! Kui sulle on ehitatud plaaditud ahi, siis sissekütmise perioodil peab olema väga ettevaatlik, et ettemääratud küttekogusest üle ei läheks – vuugivahed lähevad kollaseks (sama on ka krohviga) ja veeaur võib plaadid ka lahti lükata, sellepärast peabki ahju ettevaatlikult sisse kütma, et vesi läheks välja korstnast mitte ahju pinnalt ja rikkudes seega ka viimistluse.

Segu plaaditud ja krohvitud ahjust – Mida aeg edasi, seda rohkem inimesed julgevad katsetada, seega krohvitud-plaaditud viimistluse koos kasutamine on populaarne, sest jätab palju taskukohaseid viimistlusvõimalusi.

Kui viimistluseks on valitud krohv, siis..

Kas tahaksid lisada ahjule veel looduskive? Krohvile saab seda teha ka hiljem näiteks mitme aasta pärast. Äkki ahju külje peale kruvid, et sinna saaks rätikuid ja riideid kuivamiseks riputada? (kruvid ainult krohvitud ahjule)

Ahju- ja leivaahjuukse variandid on olemas meil kodulehel, tootevaliku lehe kõige alumises osas – lisatarvikud. 

Sulle võivad veel meeldida…

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju?

Kuidas valida moodulahju? 1. Kas ahjust saab põhiküte või abiküte? Selle järgi saab hakata hiljem valima mudelit....